Selecteer een pagina

Wijkbios

Studio Kort heeft in samenwerking met het Rozet Meedoen (voormalig Kunstbedrijf) een mobiele bioscoop gebouwd; de Wijkbios. Deze wijkbios is gevestigd in een zeecontainer en reist mee met de mannen van Dusseldorf die bezig zijn de riolering te vervangen in de Arnhemse wijk Geitenkamp.

Project URL
Wijkbios

De Schatgravers zijn opzoek naar ‘Parels op de Bult’

In de straten die vanwege de werkzaamheden open liggen, trekken theatermakers Wim Hilgeman en Stefan Papp van het Nederlands Toegepast Theater al vanaf 2016 met de mannen van aannemersbedrijf Dusseldorp bij de schaftkeet in. Als Schatgravers werken zij op de openliggende straten en zoeken er schatten onder de grond, maar ook achter de voordeuren van de bewoners – de verhalen over het leven in de straat. Deze verhalen zijn de ‘Parels op de Bult’. En van deze ‘Parels’ kunnen bezoekers in de Wijkbios iedere dag meegenieten.

In de Wijkbios hangt een plattegrond van de wijk waar bewoners bij het bezoeken zelf een kaartje kunnen prikken met kort berichtje. De Schatgravers komen vervolgens op de koffie en maken een leuke vlog zodat er weer een parel kan worden toegevoegd aan de Wijkbios.

De Schatgravers van de Geitenkamp