Selecteer een pagina

THE IDEOLOGICAL GUIDE

Om de twee jaar, reizen honderdduizenden bezoekers naar Venetië om zich te informeren over de ontwikkelingen van de hedendaagse kunst.

De ideologische gids voor de Biënnale van Venetië bestaat uit een gratis applicatie voor iPhone en Android die informatie geeft over de politieke, economische en ideologische kader van alle nationale paviljoens van de 2013 Biënnale van Venetië.

De ideologische gids voor de Biënnale van Venetië wil deze bezoekers de tools bieden om zich te informeren over de wereldwijde politieke situatie van deze manifestatie. Hoe heeft de organisatie van het paviljoen besloten? Waarom is een bepaalde artiest geselecteerd of curator aangesteld? Hoe en met welke vorm van geld is de tentoonstelling is gefinancierd en hoe hebben deze keuzes betrekking op de huidige sociale en politieke situatie in het land?

De Ideologische Guide biedt een ideologische blauwdruk van de kunstmanifestatie

Er zijn artikelen over elk paviljoen geschreven door prominente kunstenaars, theoretici, critici en filosofen uit de hele wereld, vergezeld van kaarten die een nieuw inzicht in de manier waarop de onderliggende politiek reageert op verschillende contextuele en ondergrondse aspecten van de Biënnale van Venetië; geschiedenis, architectuur, programmering, raad, de financiering, en zo verder. De Ideologische Guide biedt een ideologische blauwdruk van de kunstmanifestatie waardoor de gepresenteerde kunstwerken niet langer worden beschouwd als soeverein objecten, maar eerder instrumenten in de geopolitieke schaakbord van de Biënnale van Venetië.